Mezoterapi dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir. Sonuçlar yüz güldürücü ve kalıcıdır. Mezoterapi, yararlı ürünleri doğrudan ilgili dokuların etrafına veren bir tıbbi tekniktir. Gaziantep mezoterapi uygulaması Ufak dozlar halinde deri içine enjeksiyonlar yapılır. Dermis içine yapılan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayı uyarır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlar.
Kişinin kendi mevcut saçları daha sağlıklı bir görünüme kavuşmuş olur. Saçın ihtiyacına göre haftada bir veya iki seans uygulanabilir. 2 ila 4 seans sonrasında saçlardaki dökülme tamamen durmuş olur.
Saç Mezoterapisi, hem kadına hem de erkeğe başarıyla uygulanabilmektedir.
Mezoterapiden fayda gören saç dökülmeleri; strese bağlı, mevsimsel, metabolik nedenli saç dökülmeleri ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri olarak sıralanabilir. Özellikle kıl kökünde bir küçülmenin gözlendiği ve kılın oluşum ve büyüme evresi olan “anajen evresinde” kısalmanın saptandığı “androjenik alopesilerde (erkek tipi saç dökülmesi)” mezoterapi uygulanması faydalıdır.
Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde ise bu yöntem destek tedavi olarak tercih edilebilir. Mezoterapi uygulamasında kullanılan karışım içeriği kişinin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilmektedir.
Saç gelişimi için gerekli olan eksiklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. Mezoterapide eksik olan maddeler küçük dozlarda ve direkt olarak saç köküne verildiği için yan etki riski oldukça az ve ihmal edilebilir olup, etki çok kısa sürede elde edilir.
Çok bilinen ve uygulanan klinik uygulamalarının başında gelir. Aslında saç termoterapisi ve özel bir baş masajıyla yapılması gerekmektedir. Saç termoterapisinde olduğu gibi saç ozonlanmış bir buhar yardımıyla yumuşatılır ve mezoterapiye hazır hale getirilir. Bu sayede saçlı deri ağrı hissetme açısından da zafiyete uğratılmış olur. Saç termoterapisi yapılmadan yapılan saç mezoterapisinin daha ağrılı olduğu klinik gözlemlerle kanıtlanmıştır.
Termoterapiden sonra içinde saçın yapısında bulunan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil, dolaşım arttırıcı ve lokal anestezik olan özel bir karışım hazırlanır ve Saç Mezoterapi tabancası içine yerleştirilir. Bu tabancanın bağlı bulunduğu bir bilgisayar sayesinde her tetiğe basıldığında ne kadan miktar ilacın saçlı deriye zerkedileceğine karar verilir. İlacın iğne içeri girerken, çıkarken veya içindeyken boşalması konusu da doktor tarafından bu bilgisayar sayesinde kontrol edilebilir. ayarlar yaptıktan sonra ilaç belli aralıklarla bu tabanca sayesinde bütün saçlı deriye dağıtılır.
Saç mezoterapisi manuel ( elle ) de yapılabilir ancak bütün sahayı aynı ayarda taramak manuel olarak neredeyse imkansızdır. Bu sebeple bir cihaz yardımıyla yapılmasında fayda vardır.
Bütün alan tarandıktan sonra özel bir yağ karışımı ile saçlı deri sıvanır ve gözenekler ilacı içerde bir miktar tutmak üzere kapatılmış olur.
Hastanın mezoterapi sonrası saçlarını yıkamaması, ıslatmaması ve herhangi bir ilaç sürmemesi gerekir. Bu kurala evde kullanılmak üzere verilmiş saç bakım kürleri de dahildir.
Saç mezoterapisi seanslar halinde yapılır. Her bir seans ortalama 10 dakika kadar sürer. İlk seans haftada 1 kez, son seans onbeş günde 1 kez yapılır. Seaslar arasındaki süre ilk seansta bir hafta, son seansta 40 günü geçmemelidir.
Mevsim geçişleri olan Eylül-Ekim ayları ile Nisan-Mayıs aylarında birer kez Saç Mezoterapisi yapmakta fayda vardır. Bu durum saç ekimi hastaları veya riskli hasta gurubu için daha da önemlidir.
Bazı doktorlar düzenli olarak ayda bir mezoterapi yaptırmalarını hastalarına önermektedirler